Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Descobreix el museu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAQUETA FERROVIÀRIA ANALÒGICA

Aquesta destacada maqueta va ser construïda per Andreu Costa Pedro (Barcelona, 1926-2013). Gran aficionat als trens, va dedicar divuit anys de la seva vida a construir-la. La seva filla en va fer donació al Museu l’any 2014.

A l’inici de la dècada de 1960, Andreu Costa Pedro adquireix un conjunt de locomotora, vagons i vies a escala H0 per tal de satisfer el desig de tenir un tren, una petició que els Reis Mags d’Orient no van satisfer durant la seva infantesa. A partir d’aquell moment, el maquetisme ferroviari es convertiria en la seva passió.

En aquesta maqueta ferroviària analògica a escala H0 i amb un doble circuit a escala 1:32, les locomotores funcionen amb catenària. Això fa que necessiti un manteniment constant. S’hi pot veure també una representació del cremallera de Núria, del funicular de Vallvidrera i de l’aeri de Montserrat. A més de crear el circuit i la part elèctrica, Andreu Costa Pedro va dedicar temps a dotar les maquetes ferroviàries d’una rica escenografia per tal d’aportar al conjunt més realisme i riquesa en els detalls.