Consolat de Sildàvia

Sildàvia és un petit país conegut universalment per les seves aigües i el seu imponent paisatge, però especialment per haver estat escenari de moltes de les aventures de Tintín, l’intrèpid reporter de qui va explicar meravelloses històries l’artista belga Georges Remi, Hergé.

Des del consolat de Sildàvia a Figueres volem difondre les virtuts del nostre país i donar aixopluc a tots aquells conciutadans que, lluny de la terra que tant estimem, s’enyoren de les seves vall, rierols i muntanyes.

Considerem ciutadà de Sildàvia a tot aquell que ha viatjat a Sildàvia, el Reialme del Pelicà Negre, a través de la lectura.

Benvolguts amics,

Des del consolat de Sildàvia a Figueres us donem la benvinguda al Museu del Joguet de Catalunya, seu permanent d’aquesta missió diplomàtica. Molts vam descobrir aquest país envoltats de Meccanos i Nancys, d’Scalextrics i Madelmans. Al Museu del Joguet de Catalunya podreu reviure les emocions de la infància; i potser recordareu Sildàvia, i una meravellosa botiga que encara hi ha als carrers de Klow, la capital, carregada de soldadets de plom i ossets de pelfa on descobrim que les grans veritats es troben, precisament, en el món dels joguets.

Com diu el nostre lema nacional en la nostra bella llengua, Eih bennek, Eih blavek! Visca Sildàvia!

 

Joan Manuel Soldevilla Albertí
Cònsol Honorari de Sildàvia a Figueres