Acció social

 

El Museu del Joguet de Catalunya està profundament compromès amb l’accés universal a la cultura i al coneixement, així com amb la cohesió social. Treballem amb la comunitat i per a tota la societat amb l’ambició de millorar la vida de les persones. Els nostres valors ens involucren amb l’accessibilitat, la inclusió i l’equitat, així com amb la vàlua de l’educació per a tothom i sempre.

En aquest sentit, el Museu del Joguet de Catalunya coopera amb diverses entitats i institucions del territori impulsant i participant en diferents programes inclusius i adreçats a la cohesió social.

El Museu col·labora en diversos programes de les regidories de Benestar Social i d’Educació, i del Pla de Barris de l’Ajuntament de Figueres.

Alhora, formem part del programa Apropacultura, iniciativa de foment de la inclusió social en l’àmbit cultural.

Col·laborem en diversos programes de lleure, formació  i ocupacionals amb la Fundació ALTEM, entitat de referència en l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental de la comarca de l’Alt Empordà. ALTEM és el proveïdor del serveis de neteja del Museu, entre altres. Així mateix, el Museu acull les pràctiques professionalitzadores dels beneficiaris del programa INCORPORA d’integració sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat, a través d’ALTEM.

També hem col·laborat amb l’Associació de Malalts d’Alzheimer i Família de Figueres (AMA), i amb La Salle Figueres en el programa Reminiscències, adreçat als malalts que atén l’associació.

Col·laborem amb Càritas Alt Empordà Interior facilitant l’accés de les persones usuàries dels seus serveis als continguts del Museu.

Anualment, participem també en la recollida de fons per a la Marató de TV3 i en la iniciativa Un Dia de Nassos de Pallapupas.