Exposicions en línia

El joguet més estimat de Salvador Dalí. Don Osito Marquina

Descobreix la història del joguet més estimat d’Anna Maria i Salvador Dalí, que va captivar al poeta Federico García Lorca.

Tengui, falti!. Aprendre amb els cromos

Els àlbums de cromos han estat -i són- una de les manifestacions més singulars dels mitjans de comunicació de massa. Durant decennis van oferir una varietat temàtica extraordinària i van esdevenir veritables fonts de coneixement.

Il·lusions òptiques. Paradoxes i confusions visuals

Llanternes màgiques, zoòtrops, anamorfoscopis, foliscopis, calidoscopis, jeroglífics al·lucinants, imatges amagades, ombres xineses, confusions i decepcions visuals, falses perspectives, distorsions geomètriques, il·lustracions per capgirar i divertir l'ull, dibuixos hipnotitzadors i objectes impossibles.

Mi sigurno nismo htjeli rat. Nosaltres de segur que no hauríem escollit la guerra

Dia rere dia, durant quatre anys que va durar la guerra de Bòsnia (1992-1995), la mainada va ser assetjada per granades i franctiradors mentre jugaven a la neu o anaven a l'escola. En aquesta mostra es poden veure dibuixos realitzats pels infants que vivien a Sarajevo aquells anys fatídics, els quals formen part del fons del Centre de Documentació del Museu del Joguet de Catalunya.