Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Descobreix el Museu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDA DE FAMÍLIA

 

Entre les diferents activitats dels infants que faciliten el seu procés de socialització hi ha el joc simbòlic. Normalment aquesta imitació és la preparació per a la vida adulta. Esperant que arribi el moment d’organitzar i posar ordre a casa seva, comencen a organitzar la vida de les seves nines i ninots.

Tradicionalment la nina ha complert la funció social de preparar les nenes per al paper que se’ls assignava ja de ben petites: la cura dels fills i de la casa. El món domèstic també es veu representat en les cuinetes, els jocs de te, el menjar en miniatura de les cases de nines i en aparells com ara planxes i màquines de cosir.

En aquest àmbit també es poden veure nines de diferents èpoques i materials, des de les «pepes», les típiques nines catalanes fetes de cartró, fins a les sofisticades nines Lenci fabricades en la Itàlia d’entreguerres o la primera Barbie, ja de plàstic, que data de 1959. De les nines fabricades a Europa destaquem «Le Bébé Parlant», la primera nina xerraire, produïda a França entre 1860 i 1890.

 

 Escolta la música