Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Descobreix el Museu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MECCANO

 

En aquest apartat mostrem el joguet més innovador de principis del segle xx, el «Meccano»: la mecànica a l'abast de tothom. Podem imaginar-nos i apreciar el gran canvi que va significar la seva aparició com a model de joc pedagògic. Gràcies al «Meccano», els jocs de construcció de l'era industrial van aconseguir el seu moment d'esplendor i van encomanar la passió per construir.

Aquest joc, nascut l'any 1901 a la ciutat de Liverpool, a Anglaterra, va permetre que els nens construïssin tot tipus de maquinària, vehicles i edificis, emprant cargols, femelles i acoblaments, i que els donessin una aparença digna dels somnis de Jules Verne. Encara que des de Liverpool s’exportava a tot arreu, l'any 1923 el van començar a fabricar a Barcelona Novedades Poch i Juguetes Palouzié.

En aquest apartat, a més d’una gran varietat de models, trobarem una curiosa planxa per imprimir el catàleg de les construccions que es podien fer amb el «Meccano Inicial»  i una selecció de motors del «Meccano» i peces de l'utillatge que van arribar de Liverpool perquè es fabriquessin a Barcelona.

 

 Escolta la música