Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

La Vella Quaresma. El calendari de les set cames.

 

 

 

 

 

 

La Vella Quaresma és un ninot de paper per retallar que sovint representa una senyora d’avançada edat que va carregada amb una cistella de verdures en un braç i amb l’altra mà agafa un bacallà dessecat. Ah, i per sota de les faldilles, li surten set cames!

Simbolitza el període setmanes que separen la finalització del cicle de Carnaval fins arribar a la Pasqua (de dimecres de Cendra a diumenge de Pasqua de resurrecció de Jesucrist) època durant la qual l’església disposa que siguin dedicades a la Quaresma. La Quaresma és un interval de temps que el calendari litúrgic cristià dedica a l’abstinència de menjar alguns queviures en record als quaranta dies de dejuni que Jesús va viure al desert.

 

Aquesta exposició ha estat comissariada per Antoni Serés i confeccionada a partir de part de la col·lecció de materials d’imatgeria popular del folklorista Joan Amades i Gelats (Barcelona, 1890 – 1959) que es conserven en els arxius de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

 

Públic: General
 Del 03/02/2022 al 12/03/2022
 Horari d'apertura del museu
 Sala Brossa-Frègoli
 Inclosa amb l'entrada al Museu
 Idiomes: Català
Tota la informació i imatges

Share
Print Friendly, PDF & Email