Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

LES JOGUINES DEL MUSEU S'HAN ESCAPAT

 

 

 

 

 

 

Lluïsa Jover. Il·lustracions

Quan un joguet arriba al museu, el primer que fem és observar-lo atentament, esbrinar-ne la història, les vivències. Observem els signes del seu ús: si està gastat perquè és articulat, si està ratllat per ser gros, o ple de copets per la falta d’equilibri…

En funció de quina joguina es tracta i del seu estat de conservació, t’imagines el seu passat. Per exemple, si una baldufa té marques d’humitat podem imaginar que ha surat per tots els mars, o si un taxi de Barcelona està picotejat dius que han sigut centenars d’oques, quan va errar la ruta i va acabar en un corral… I així la imaginació comença a ocupar espais del cervell que malauradament des de la infància anem oblidant.

Aquesta experiència també la viuen alguns visitants en veure determinades peces del museu. Els recorda moments passats i comencen a teixir un món paral·lel, ple de contes, d’aventures on els jocs són els protagonistes. S’escapen de les vitrines per entrar als nostres pensaments i fer aflorar els sentiments que ens ajuden a reflexionar sobre la nostra cultura i actitud.

Això. és el que la il·lustradora Lluïsa Jover ha fet en aquests magnífics collages, on els joguets se situen al centre d’una de les moltes històries que cadascun d’ells li ha suggerit.

 

Bitllar i dansar, Trencadissa de perles, La mar de baldufes, Michelin veurà les estrelles o El viatjant de llenceria, son alguns dels evocatius títols de les creacions que s'exposen, i que expressen nítidament com la joia de viure, l'entusiasme vital i l'inconformisme són part de la vida i l'obra de l'artista; una joia de viure que aquestes obres d'art transmeten, moltes vegades arrencant un somriure, a les persones espectadores.

 

La inauguració serà el dissabte 6 de juliol a les 12 h.

 

Acompanya l'exposició un llibre que recull totes les obres exposades junt amb textos de reconegudes especialistes i artistes.

 

 

Públic: General

Tipologia: Exposició

 Del 06/07/2024 al 29/08/2024
 Horari d'apertura del museu
 Sala Oberta
Entrada gratuïta
 Idiomes: Català
Dossier