Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Descobreix el Museu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NINES DEL MÓN

Les nines tenen una presència constant en totes les cultures del nostre planeta. En aquest àmbit hi ha una representació de nines de diversos continents.

Destaquen les populars matrioixca, les tradicionals nines russes que es van començar a produir al seu país d’origen cap al 1890, possiblement per influència de les nines japoneses. Realitzades amb fusta, representen una pagesa i són desmuntables en dues peces. Contenen a  l’interior nines similars, però de grandària decreixent, que es van ficant l’una dins de l’altra.

També hi trobem nines dels diferents territoris de Mèxic. Les més conegudes són les nines fetes de cartró, que porten escrits noms diferents, però també són molt populars les de drap de Puebla i les de palla de Chiapas.

El Museu té un important fons de nines kokeshi del Japó, de les quals es mostren alguns exemplars. En aquest àmbit, destaca també una nina de Lapònia, confeccionada amb pell de ren, i diverses de procedència africana com les nines de fusta de Kènia i de Sud-àfrica.

 

 Escolta la música