Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Descobreix el Museu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CÒMICS I TEBEOS

Patufets, tebeos, còmics, manga... Tot són paraules diferents per denominar la historieta o història gràfica, un art compost de text i dibuixos que es considera que va néixer alhora que el cinema.

A l’inici del segle xx hi havia dos setmanaris molt populars amb historietes que feien les delícies dels infants catalans: Patufet i Virolet. L’any 1925 van aparèixer a la revista Virolet els primers mots encreuats en català. Una altra publicació molt coneguda era el TBO, amb una concepció visual força avançada per la seva època, que es va editar del 1917 al 1998. Aquesta revista va tenir una gran importància en la història del còmic espanyol, fins al punt que el seu nom a Espanya és sinònim del mot «historieta».

Un dels nombrosos personatges del TBO, i possiblement un dels més populars, era el professor Franz de Copenhaguen, protagonista de la secció humorística «Els grans invents del TBO», en la qual el professor explicava complexos invents esbojarrats que finalment servien per a ben poca cosa. En aquest àmbit s’exposa, al costat de la silueta del professor Franz de Copenhaguen, un dels autèntics invents del TBO: una màquina per tallar puntes de cigar construïda l’any 1960 per Ramon Sabatés, un dels dibuixants de la secció.

 

 Escolta la música