Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

Els Jocs de Hollywood

 

 

 

 

 

 

Paramount Pictures, Century Fox, Goldwyn Picture Corporation o la Metro-Goldwyn Mayer han estat grans productores cinematogràfiques que ens han descobert nous universos de fantasia a través de les seves pel·lícules. I com a tots ens agrada endur-nos a casa un record d’allò que més ens agrada -renunciant a poder aconseguir el personatge real -, aquests gegants van respondre a aquesta necessitat popular tot produint objectes de marxandatge en forma de joguets, encarnant als protagonistes de les pel·lícules. Una manera lucrativa de complementar el negoci audiovisual tot acontentant una creixent cultura de masses.

L’exposició explora la simbiosi entre el món del cinema i la cultura lúdica que es gesta entre el 1920 i 1940 en el context nord-americà, i s’amplia i es diversifica fins als nostres dies. El cinema d’aquests primers anys, que continuarà fins avui dia, experimenta l’aparició d’un nou fenomen de vampirització descarada dels contes populars i d'obres literàries infantils i juvenils. La pantalla gran agafava aquests subjectes immaterials i els dotava d'una fisonomia real o dibuixada mentre renovava els seus orígens, els capgirava o els trastocava. Per altra banda, els mitjans de comunicació i les noves tecnologies esdevenien nous canals per potenciar la indústria dels joguets, bressol d'una multitud de personatges enlluernadors, fantasiosos i insòlits, convertits en els heralds d'una nova mitologia popular.

Els personatges de culte que veurem a l’exposició formen part d’èxits cinematogràfics de la història com ara: “El Màgic d'Oz" (Victor Fleming, 1939), "Pinocchio" (1940), "Star Wars" (George Lucas, 1977), "Edward Scissorhands" (Tim Burton, 1990) o "The Nightmare Before Christmas" (Henry Selick, 1993). La visita està guiada per l’escriptor i periodista Sebastià Roig, qui ens apropa les claus per entendre Els Jocs de Hollywood. Una passejada de cine per la sala oberta del Museu del Joguet de Catalunya.

Aquesta exposició és una producció de Lluís Benejam i el Museu del Joguet de Catalunya.

Amb la col·laboració de:

Sebastià Roig Pitu Anaya Eric Ferrer

 

Public: General.

Tipología: Exposició.

 

 Del 19/02/2017 al 02/04/2017
 Horari d'apertura del museu
 Sala Oberta
Entrada gratuïta
 Idiomes: Català
Hi haurà activitats relacionades amb l'exposició. Les places són limitades. Inscripcions al museu o per telèfon 972 504 585
 

Dossier de premsa