Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

La gran aventura del Cacaolat

 

 

 

 

 

 

El Museu del Joguet de Catalunya presenta una exposició sobre el Cacaolat, una marca catalana pionera al món en la producció industrial del batut de cacau, present en la majoria  esmorzars i berenars dels infants d’ahir i d’avui.

La inspiració per crear el Cacaolat és fruit de la casualitat, l’any 1931 en Marc Viader Bas i el seu fill, Joan Viader Roger, van viatjar a Budapest convidats a un casament. Entre els nombrosos plats del menú els va sorprendre especialment una beguda artesanal, lleugera i freda, a base de llet i cacau. En aquell moment, en Joan, qui era director de l’empresa làctica Letona, se li encengué la bombeta per crear un batut a base de cacau i llet i de producció industrial, una beguda totalment nova a Catalunya i a la resta de l’estat. Dit i fet, Cacaolat nasqué oficialment el desembre de 1931, moment que es registrà la marca, i al juny del 1933 es presentà en societat. L’èxit va ser aclaparador, des d’aquell moment i durant molt temps esdevindria el refresc preferit de grans i petits.

Cacaolat celebra aquest any els 84 anys d’existència. Un període molt ampli que s’ha vist sotmès a les fluctuacions socials, polítiques i històriques de cada moment: la Guerra Civil, la Postguerra i les múltiples crisis econòmiques. Malgrat tot, Cacaolat ha aconseguit adaptar-se al pas del temps i superar els pitjors moments, oferint un producte que segueix la mateixa fórmula del 1933.

Amb la col·laboració:

Amb el patrocini:

Públic: General.

Tipologia: Exposició.

 

 Del 23/06/2017 al 30/07/2017
 Horari d'apertura del museu
 Sala Oberta
Entrada gratuïta
 Idiomes: Català
Hi haurà activitats relacionades amb l'exposició. Les places són limitades. Inscripcions al museu o per telèfon 972 504 585
 

Dossier de premsa