Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

BLOG

Som el que fem: projecte baldufes al CP Puig de les Basses

Som el que fem: projecte baldufes al CP Puig de les Basses

El Museu del Joguet de Catalunya, des de la seva creació l’any 1982, ha estat profundament compromès amb l’accés universal a la cultura i al coneixement, així com amb la cohesió social, i ha establert lligams de treball amb la comunitat i amb tota la societat, per millorar la vida de les persones.

En aquest sentit, el Museu, entre 2007 i 2012, va desenvolupar diferents projectes amb persones internes al Centre Penitenciari de Figueres, al Centre Penitenciari Obert de Girona, al Centre Penitenciari de Quatre Camins i al Centre Penitenciari de Can Brians.

 

 

Actualment, la col·laboració es concreta en la participació del Museu a la Taula de Participació Social (TPS) de segon nivell al Centre Penitenciari del Puig de les Basses, com a entitat col·laboradora del Departament de Justícia.

La Taula de Participació Social (TPS) és un òrgan participatiu per formar comunitat i consultiu del Departament de Justícia; es tracta d’un consell de participació estable per a les entitats col·laboradores i de voluntariat de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i atenció a les víctimes (SMPRAV). La TPS treballa per a la millora de la relació entre el departament i les entitats, la millora de l’atenció a les persones i la generació d’opinió publica favorable a la rehabilitació i a la reinserció de les persones que compleixen mesures penals.

 

 

El passat mes de gener de 2021, es va dur a terme al CP Puig de les Basses la primera sessió d’un taller de baldufes amb la col·laboració del Museu i gràcies a l’ajut d’una persona voluntària (Iosu Cortada). L’objectiu d’aquest projecte és apropar, a través del joc, les persones internes al món de la cultura, vincle indispensable per a fomentar la convivència. Una vegada finalitzat el taller, es va demanar a les persones que expressessin amb una paraula els seus sentiments durant l’activitat. Les paraules recollides van ser: llibertat, alliberament, tornar als 80, nen, el món dona voltes com una baldufa, infància, amor, petit, jugar, gira-gira i família.

 

 

L’èxit de participació d’aquest taller i la valoració positiva de les persones internes esperona el Museu del Joguet a seguir col·laborant en noves edicions d’aquest taller a càrrec d’una persona de l’equip del Museu, així com a desenvolupar noves sinèrgies amb l’equip d’educació del CP Puig de les Basses.

 

Share