Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

BLOG

Som el que fem: jornada de creació d’un espectacle dels “Planters” de Figueres de ConArte

Som el que fem: jornada de creació d’un espectacle dels “Planters” de Figueres de ConArte

El passat dia 15 d’octubre es va celebrar al Museu del Joguet una jornada conjunta de treball dels Planters del projecte ConArte de les escoles Josep Pous i Pagès, Anicet de Pagès i de Puig, Josep Pallach i l’Amistat de Figueres.

ConArte és un projecte que dedica la seva tasca a l’educació i l’empoderament de joves i mainada a través de les arts i la cultura, posant en diàleg el món educatiu amb el de la creació artística i l’oferta cultural, tot impulsant projectes d’intervenció en l’àmbit educatiu des de les arts i amb els artistes per posar en valor el potencial de desenvolupament, inclusió social de les arts i la cultura i formar públics i ciutadans, creadors i consumidors crítics de les arts i la cultura. També a la formació de formadors en metodologies d’educació per a i des de les arts basades en els valors del full de ruta de la UNESCO per a l’educació artística, creació d’una xarxa de projectes d’arts, cultura i educació i la generació de coneixement al voltant de la capacitat educativa de les arts.

La jornada va tenir com objectiu servir d’inspiració per tal d’iniciar els treballs de creació del guió de l’espectacle de música i dansa que es presentarà el 10 de febrer de 2023 al Teatre Jardí de Figueres i que s’emmarcarà en els actes de commemoració del 40è aniversari del Museu del Joguet de Catalunya i que s’inspirarà en el món dels jocs i dels joguets.

 

La mainada va acabar el taller de creació treballant per grups les idees del futur espectacle.

 

Durant la jornada, l’alumnat, primer va conèixer els fons del Museu del Joguet, amb una visita comentada a càrrec de l’equip del Museu, en la que van descobrir l’estreta relació dels fons amb la música i l’extensa col·lecció d’instruments musicals, així com l’àmbit de l’exposició permanent dedicat al músic i compositor Pascal Comelade. Seguidament, la mainada, organitzats en dos grups van realitzar un taller de creació musical i de dansa a càrrec de les educadores de ConArte. Finalment, la part final de la jornada es va dedicar a la reflexió conjunta, a partir de la col·lecció del Museu i el taller de creació, a manera de pluja d’idees,  per tal de començar a bastir el guió, la coreografia i escollir les músiques de l’espectacle.