Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

BLOG

Darreres donacions: Ladislao Kubala

Darreres donacions: Ladislao Kubala

Recentment, el Museu ha rebut una doble donació en relació a Ladislao Kubala (Budapest, 1927 – Barcelona, 2002) i la seva participació al Trofeu Quadrangular Internacional Salvador Vilarrassa per les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres el maig de 1960.

Aquell any, el malabarista de la pilota va jugar amb la samarreta de la Unió Esportiva Figueres reforçant així l’equip local davant del Cruzeiros del Brasil, del Toulouse de França i de l’Espanyol el qual va vèncer el torneig. En aquell torneig, Kubala va jugar al costat de reconeguts futbolistes com el brasiler Didí (del Reial Madrid) i l’hongarès Czibor (com Kubala jugant aleshores al F.C. Barcelona).

Kubala és considerat un dels millors jugadors de la història, al costat de noms com Pelé, Cruyff, Maradona, Di Stéfano o Messi. És un honor haver rebut d’Antoni Trayter Pujol jugador en aquella època de la UE Figueres, una de les pilotes amb què l’hongarès va jugar al camp del Figueres aquell maig de 1960; i de Carles Lloveras Molinet, diverses fotografies on Kubala és retratat vestint la samarreta de diferents clubs, algunes d’aquestes amb l’equipament de la UE Figueres.

Agraïm totes dues donacions que ampliaran els fons del Museu del Joguet de Catalunya.

 

Share