Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

BLOG

Entre vitrines: nou vídeo d’infants amb el seus joguets

Entre vitrines: nou vídeo d’infants amb el seus joguets

El Museu del Joguet de Catalunya disposa d’un Centre de Documentació i Arxiu especialitzat en el món del joc i el joguet. El Centre té més de 10.000 registres bibliogràfics i revistes especialitzades d’àmbit nacional i internacional i inclou també un arxiu fotogràfic especialitzat d’infants amb els seus joguets. Aquest fons fotogràfic consta actualment de més d’un miler d’imatges i és el resultat d’una constant i extensa recerca portada a terme des de la creació del museu, així com de nombroses donacions desinteressades de particulars, alguns dels quals són personatges rellevants de la vida cultural i política europea.

 

 

Aquest extens fons és un recurs excel·lent per mostrar com eren els joguets i com han evolucionat des de finals del segle xix (algunes de les imatges són de les darreres dècades d’aquest segle) fins a l’actualitat, així com les maneres de jugar. Però també per descobrir la transformació del món infantil, i per tant de la societat, a través d’altres aspectes com el vestuari i els pentinats segons les modes, entre altres.

Fins ara, a la primera sala de l’exposició permanent del museu un monitor reproduïa un vídeo de 1998 que recollia part de les imatges del Centre de Documentació. L’ampliació constant del fons, gràcies a les donacions i a la seva actualització, ha aconsellat la creació d’un nou vídeo que inclogui més incorporacions.

 

 

Ara, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona (mitjançant la convocatòria de 2018 de “Subvencions a museus i col·leccions de les comarques gironines per a dotar-se d’equipaments relacionats amb les noves tecnologies”), els visitants del Museu del Joguet de Catalunya poden gaudir d’un nou vídeo amb imatges de major qualitat i actualitzades que es mostren en un nou monitor.

 

Amb el suport de:

 

Share