Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

BLOG

Entre vitrines: jugar virtualment amb els joguets del Museu, ara a l’abast dels visitants

Entre vitrines: jugar virtualment amb els joguets del Museu, ara a l’abast dels visitants

El Museu del Joguet de Catalunya a Figueres ha treballat sempre per oferir als seus visitants, procedents dels cinc continents, recursos perquè puguin gaudir plenament de l’experiència de la visita al Museu.

Ara, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona (mitjançant la convocatòria de 2017 de “Subvencions a museus i col·leccions de les comarques gironines per a dotar-se d’equipaments relacionats amb les noves tecnologies”), oferim als nostres visitants un nou àmbit dedicat als jocs virtuals del Museu. Aquest àmbit presenta els jocs, convenientment adaptats, que formaven part de l’antic web del Museu, la capçalera del qual convidava els usuaris a jugar-hi. Van ser elaborats amb tecnologia flash, per això actualment només eren visibles en els ordinadors que encara disposaven d’un programa compatible i en els navegadors que ho permetien, però no s’hi podia jugar en gran part dels ordinadors moderns ni en els dispositius personals.

Aquests jocs, creats per Eduard Guntín a partir de jocs i joguets del Museu, amb fotografies de Jordi Puig i amb música original de Pascal Comelade, permeten als visitants jugar virtualment amb algunes de les peces més destacades exposades al Museu. L’adaptació dels jocs ha estat a càrrec de Zona Digital. Jugar amb zoòtrops, animar els robots del Museu, crear personatges estrambòtics amb el joc de Caricaturas Animadas, viure l’aventura de Don Osito Marquina pel Cadaqués creat per l’artista Jean-Claude Biraben, canviar els vestits de nines i ninos retallables, jugar amb els pallassos i equilibristes del Circ K realitzat per Lluís Marsans a Barcelona el 1950, trobar els caganers amagats en un bosc de conte o representar una esbojarrada òpera en un teatrí d’inicis del segle xx són alguns dels jocs virtuals que ara s’han posat a l’abast dels visitants.

L’àmbit disposa d’una pantalla tàctil ubicada a l’alçada adient i en el lloc adequat per garantir l’accessibilitat de tots els visitants. La interfície dels jocs està adreçada a facilitar l’experiència als usuaris.

A partir d’ara els visitants podran gaudir d’aquesta nova i exclusiva experiència que permet jugar, virtualment, amb els joguets del Museu.

 

Amb el suport de:

 

Share