Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Descobreix el Museu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GUERRA DE BROMA

 

La història sempre l'escriuen els vencedors. I, posats a fer, aprofiten per crear ninots i vestir-los amb els seus uniformes. Podem comprovar-ho amb una destacada col·lecció de soldats vestits amb els uniformes dels guanyadors de la Guerra Civil espanyola.

Seguint en aquesta mateixa línia, el Museu conserva un joc anomenat «La Entrada en Madrid», de l'any 1940, en què s’enfronten la FET y de las JONS, el Terç d’Infanteria i les tropes regulars per veure qui entra primer a Madrid.

El llenguatge ampul·lós del feixisme espanyol es desplega en el títol «La Reconquista de España», un joc de 1939 en què seguim els passos de la croada que va liderar el dictador Francisco Franco per, segons ell i els seus acòlits, alliberar Espanya de les hordes roges, maçones i separatistes.

A més de soldats de plom i altres joguets bèl·lics, aquest apartat conté les visions de dos artistes: Antoni Miralda, sobre el drama de la guerra, en una peça de l'any 1969 feta amb soldadets de plàstic, i Francesc Abad, en un peculiar joc dels escacs de l’any 1989.

 

 Escolta la música