Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Descobreix el Museu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELS VINT PRIMERS ANYS DE SALVADOR DALÍ

 

Al Museu tenim un espai dedicat a la infància i adolescència del figuerenc segurament més internacional, el pintor Salvador Dalí Domènech (1904-1989). Es tracta d’una crònica amb imatges que engloba els vint primers anys del jove Dalí i conté referències als pares, al germà i a la germana, a Salvador, a la família, als estudis i a les primeres exposicions i col·laboracions editorials. És també una evocació de Figueres i de Cadaqués, un record de la ciutat i el paisatge mariner d’aquells anys.

Salvador Dalí Cusí, pare del pintor i home de caràcter fort i extravagant, era un personatge conegut, tant a Figueres com a Cadaqués, a principis del segle xx. Era el notari de Figueres. En els seus primers anys, el geni empordanès només era el fill del notari. Tot i que la família de Salvador mai no va crear cap àlbum fotogràfic, els agradava fer-se retrats, i és per això que es conserven tantes imatges del període 1900-1928. Les fotografies provenen de diversos arxius de la família Dalí i de la família Domènech, i també d’algunes amistats del seu cercle més íntim.

La peça més destacada d’aquest àmbit és Don Osito Marquina, l’osset de la marca Steiff que els pares Dalí van adquirir el 1910 durant un viatge a París per als seus fills Anna Maria i Salvador. Va ser el joguet més estimat de la família Dalí i deu el seu nom al poeta Federico García Lorca, que des de Granada escrivia emotives cartes al seu osset preferit.

 

 Escolta la música