Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

Llibres Foradats

PAPIERS COUPÉS-GRANDIR

 

 

 

 

 

 

Els llibres ens permeten viatjar en el temps i l’espai, explorar altres dimensions per apropar-nos a personatges d’allò més variats. Un món de paper que no només ens transporta sinó que ens regala experiències úniques, a través dels colors, les formes i les tipografies.

Un dels grans creadors de bellesa bibliòfila són René i Aline Turc, propietaris de l’editorial francesa Papiers coupés. Una petita factoria de contes, faules i llegendes explicades a través d’il·lustracions que prenen cos entre els lloms del llibre gràcies a la tècnica de calar paper, inventada a la Xina fa milers d’anys, creant un joc subtil entre el visible i l’invisible. Cada dibuix pot tenir fins a sis-cents trossets de paper retallat que es combina amb altres, creant una forma única i irrepetible. El làser crema el paper sense fer flama, permetent que aflori el dibuix en positiu o en negatiu, com diu René Turc és “una història explicada amb encaixos”. Un procés de treball totalment artesanal que limita molt la producció d’aquests exemplars, convertint-los en exclusives joies de paper. 

Unes peces úniques que viatgen per segon cop al Museu del Joguet de Catalunya, i que venen a explicar-nos cinc històries ben diferents: La Belle et la Bête (“La Bella i la bèstia”), Quand petit Tomo dort (“Quan el petit Tomo dorm”), Hänsel et Gretel (“Hänsel i Gretel”), Bestiaire médiéval (“Bestiari medieval”) i 3 fables albanaises (“Tres faules albaneses”).

Exposició coproduïda per: Papiers coupés-Grandir

Public: General.

Tipologia: Exposició.

 

 Del 01/04/2017 al 07/05/2017
 Horari d'apertura del museu
Finestra a...
Entrada gratuïta
 Idiomes: Català i Francès
Dossier de premsa