Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

Les ombres xineses 

 

 

 

 

 

 

Les ombres xineses són figures de cartró de color negre creades per a fer teatre que, en rebre la concentració d’un focus de llum, es projecten en una pantalla translúcida oferint als espectadors un joc d’ombres singulars. Hi ha documents escrits que parlen de la importància al segle II aC dels espectacles d’ombres a la Xina. D’aquí, precisament, ens ha arribat el nom. Alguns estudis situen l’origen a l’Índia, Java, Balí... D'altres en reculen la procedència fins a la prehistòria quan els nostres avantpassats en fer fogueres, en l’interior de les cavernes, observaven siluetes fantàstiques a les roques. Les ombres xineses com a espectacle s’introdueixen a Europa a la segona meitat del segle XVIII, primer com a espectacle per adults i, més endavant, adreçat als infants. 

Aquesta exposició ha estat confeccionada a partir de la col·lecció de materials d’imatgeria popular del folklorista Joan Amades i Gelats (Barcelona, 1890 – 1959) que es conserven en els arxius de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es mostra també una selecció de les publicacions de Joan Amades que es conserven al Centre de Documentació i Arxiu del Museu del Joguet.  

Exposició itinerant organitzada per  la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (DGCPAC).

 

Públic: General

Tipologia: Exposició

 Del 25/09/2020 al 29/11/2020
 Horari d'apertura del museu
 Sala Brossa-Frègoli
Inclosa amb l'entrada al Museu
 Idiomes: Català
Enllaç a la pàgina de l'exposició a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

Share
Print Friendly, PDF & Email