Exposició en línia

La renovació de l’escola pública

Presentació

A principis del segle passat, els mestres de les escoles rurals empordaneses es van mobilitzar per dur a terme tota mena d’iniciatives per a la reforma de l’ensenyament i l’educació. S’agruparen en associacions professionals, editaren revistes de magisteri on exposar les seves experiències amb la voluntat de compartir, i també promogueren activitats amb escoles veïnes. Van ser mestres a favor de l’escola pública, digna i eficaç, a base d’intentar potenciar la seva dimensió social, convençuts que l’escola és un instrument de gran transcendència per a la societat.

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà, l’Arxiu Històric de Girona, el Museu del Joguet de Catalunya i la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana hem produït una exposició i un catàleg per commemorar el 110è aniversari de la primera Conversa pedagògica promoguda pel mestre de Camallera, Silvestre Santaló.

Catàlegs

Revistes i llibres per renovar l’escola

per Josep González-Agàpito

Podeu descarregar-vos el catàleg complet de l'exposició.

L'exposició

[owl-carousel category="Exposicions" items=4]

Produïda per:

Amb el suport de:

 

Agraïments:

Arxiu Comarcal del Baix Empordà; Arxiu Fotogràfic de Barcelona; Arxiu Municipal de Figueres; Arxiu Municipal de Girona; Arxiu Municipal de Torroella de Montgrí; Arxiu Nacional de Catalunya; Casino Menestral Figuerenc; Concepció Reixach; Família Gelabert Tremoleda; INSPAI. Centre de la Imatge de la Diputació de Girona; J.A. Fernández Castro; Josep Quintana; Josep Maria Oliveras; Maria Dolors Aguilella Ribot; Marisa Roig Simon; Museu Memorial de l’Exili; Pere Roura Sabà; Pilar Navarro; Roger Lleixà; Rosa Deulofeu Carbona; Roser Vila Roca; Santi Soler Simon.

Contacte

Amb la voluntat que aquesta exposició itineri pel territori, volem oferir-vos la possibilitat d’acollir-la gratuïtament al vostre municipi. Si hi esteu interessats poseu-vos en contacte amb l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà:

 

 

Adreça

Plaça de l'Escorxador Vell, s/n

17600 Figueres (Alt Empordà)

Telèfon:

+34 972 67 01 78

Email:

acaltemporada.cultura@gencat.cat

 

 

 

Descarregueu-vos la fitxa tècnica de l'exposició.
Descarregueu-vos la fitxa de sol·licitud de l'exposició.