Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

L'arte è vita, la vita è transformazione

 

 

 

 

 

 

Joan Brossa, tal com explicava ell mateix, va sentir, des de molt jove, una atracció gairebé inexplicable pel transformista Leopold Frègoli. L’admiració pel personatge i la seva obra el va portar a aplegar amb vehemència tota mena de documentació i materials relacionats amb l’actor. Brossa va dedicar molta de la seva obra a Frègoli i va convertir la metamorfosi que va caracteritzar l’actor en el nucli de la seva ideologia artística.

Per exprés desig de Joan Brossa el fons Frègoli es conserva al Museu del Joguet de Catalunya cedit en comodat per l'Ajuntament de Barcelona al Museu.

En aquesta exposició es mostra una selecció dels materials sobre Leopold Frègoli (Roma 1867- Viareggio 1936) aplegats pel poeta Joan Brossa durant tota la seva vida, junt amb altres inèdits procedents de col·leccions particulars i del fons del Museu del Joguet de Catalunya. 

Activitats paral·leles a l'exposició: 

Miró i Joan Brossa? Qui és l'artista? Qui el poeta?, conferència a càrrec de Vicenç Altaió, escriptor i assagista. Autor de Joan Miró i els poetes catalans i president de la Fundació Joan Brossa i seguidament Joan Brossa o el pedestal són les sabates, presentació a càrrec de Jordi Coca, escriptor i dramaturg, autor del llibre. 20 de setembre. 

 

Públic: General

Tipologia: Exposició

 Del 07/09/2019 al 24/11/2019
 Horari d'apertura del museu
 Sala Oberta
Entrada gratuïta
 Idiomes: Català
 Dossier de premsa