Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

Exposició temporal

Juguem?. Records personals de la memòria col·lectiva de jugar

 

 

 

 

 

 

Els objectes que ens envolten són una part intrínseca de les nostres vides. Conviuen amb nosaltres, són els nostres companys silenciosos i molt sovint els associem a experiències que han tingut un impacte important en la nostra vida. Així, doncs, els objectes ens poden servir per evocar memòries i experiències viscudes.

Entre les experiències importants durant les diferents etapes de la nostra vida hi ha els moments d’aprenentatge vivencial, en què el joc té un paper fonamental. El joc és una activitat universal que ha estat sempre present a totes les cultures, i l’única activitat cultural en què la persona és la protagonista. Per aquest motiu, la memòria de jugar pot evocar-nos sentiments i experiències diverses que han contribuït a configurar-nos com a persones.

El Museu del Joguet de Catalunya presenta aquesta exposició a partir de la idea de Petra Vlasman i en col·laboració amb aquesta artista, que concep l’art com un espai d’expressió, de trobada i de participació social. En la seva obra, els objectes i els joguets tenen un paper en la creació de natures mortes inusuals.

És un projecte participatiu adreçat a recuperar la memòria col·lectiva de jugar a través dels joguets de les 67 persones que hi han col·laborat i que han compartit els seus records de les vivències i sentiments que els desperten. Cada aportació ens revela la significació especial que té per a cada persona el seu joguet i, alhora, ens estimula a recuperar els nostres propis records.

 

 

 

 

 

 

 

Públic: General
 Del 20/10/2021 al 06/01/2022
 Horari d'apertura del museu
 Sala Oberta
 Entrada gratuïta
 Idiomes: Català
 Dossier

Share
Print Friendly, PDF & Email