Ca | En | Es | Fr | Zh-hans

FEM MUSEU

ANY JOAN BROSSA

 

 

 

 

 

 

Aquest any s’escau el centenari del naixement del poeta Joan Brossa; per aquesta raó el 2019 ha estat declarat Any Joan Brossa per la Generalitat de Catalunya.

Brossa va ser un gran amic del Museu del Joguet i Patró fundacional de la Fundació Museu del Joguet de Catalunya fins a la seva mort. Llegà al museu el fons dels seus joguets, així com diverses obres, i per desig exprés seu conservem i gestionem el llegat Frègoli en comodat de l’Ajuntament de Barcelona.

Commemorarem el centenari de Joan Brossa, el padrí dels joguets, amb diverses exposicions:

L'ARTE È VITA, LA VITA È TRANSFORMAZIONE. BROSSA-FRÈGOLI

Exposició temporal a la Sala Oberta, del 7 de setembre al 24 de novembre 2019

Exposició que mostrarà l’interès de Brossa per l’artista Leopold Frègoli. Malgrat que Joan Brossa no va conèixer personalment Leopold Frègoli i lamentava no haver-lo vist actuar, tenia una gran admiració per l’artista, que sovint expressava amb vehemència. Aquesta admiració que sentia, a part de quedar reflectida en la seva obra, també la va demostrar aplegant durant molts anys el valuós fons documental sobre el transformista que es conserva al Museu del Joguet de Catalunya en comodat de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta exposició tindrà activitats complementàries

 

LES SABATES

El pedestal són les sabates

Exposició temporal de petit format al vestíbul del museu, del 8 de febrer al 10 de març

L’exposició pren el nom d’una coneguda obra poètica de Joan Brossa de 1955. Es mostren -a més del text de Jordi Coca escrit amb motiu de la tercera reedició del seu llibre sobre Brossa, precisament titulat Joan Brossa o el pedestal són les sabates- les últimes sabates del poeta, que han estat donades per Josep Vilaseca al museu.

BROSSA I LA MÀGIA

Exposició temporal de petit format al vestíbul del museu (dates a concretar)

Exposició que explorarà l’interès que Joan Brossa va tenir per la màgia ja des d’infant. S’exposaran alguns dels jocs de màgia que Brossa va tenir de nen i que actualment formen part dels fons del Museu del Joguet de Catalunya.

JOGUETS DE JOAN BROSSA

Exposició temporal de petit format al vestíbul del museu (dates a concretar)

Exposició de petit format que mostrarà una selecció del joguets més destacats que havia tingut Joan Brossa de petit i que actualment formen part dels fons del Museu del Joguet de Catalunya.

 

RECORREGUT DE JOAN BROSSA PEL MUSEU DEL JOGUET

Exposició temporal de petit format al vestíbul del museu (dates a concretar)

Es mostrarà el recorregut Brossa a través dels jocs i joguets de la seva infància que formen part de l’exposició permanent del Museu del Joguet de Catalunya.

EL PADRÍ DELS JOGUETS

En memòria de Joan Brossa

Exposició temporal a la Sala Brossa-Frègoli, durant tot l’any 2019

Exposició temporal en memòria de Joan Brossa, que mostrarà un recull de notícies sobre la seva mort, així com un recull d’audiovisuals (entrevistes i programes televisius, filmacions, etc.) sobre el poeta.

 

Així com les activitats:

Nova presentació i reubicació a l’exposició permanent del Museu del Joguet de Catalunya del poema visual L’escombra de la bruixa, creat per Joan Brossa per al Museu.

Visita guiada Joan Brossa, el padrí dels joguets. Nova visita guiada a l’exposició permanent del museu en la qual es podran veure els jocs i els joguets que van pertànyer a Joan Brossa quan era infant, així com les obres que el poeta va fer per al museu.

Taula rodona per commemorar els vint-i-vuit anys que fa que Joan Brossa va ser nomenat Escriptor del mes per la Institució de les Lletres Catalanes i de la visita comentada al museu que va impartir. Hi intervindran Josep Maria Dacosta, Joan Ferrerós, Carles Pujol i Sebastià Roig, que van assistir a la visita que va fer el poeta.

Per a totes les edats

Durant tot l'any 2019

Consulteu horaris

  Consulteu localitzacions
Activitats gratuïtes

Share
Print Friendly, PDF & Email